Ga naar hoofd inhoud

Zorg voor cognitief sterke leerlingen: Project ‘Talent’

Leervoorsprong

Elk kind is uniek en anders. Er zijn steeds verschillen in interesse, tempo, talenten, karakter, .... Ze hebben allemaal andere vragen en hebben daarom ook recht op de nodige aandacht. De Schakel staat bekend om de goede zorg voor alle kinderen.

We bieden sterk onderwijs met aandacht voor elk kind. Ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben nood aan werk op maat. Om ons daar verder in te professionaliseren zijn we ingestapt in het project ‘Talent’ van KU Leuven.

Er werd met verschillende scholen een lerend netwerk opgestart in schooljaar 2021-2022 voor ‘cognitief begaafde kinderen’. Basisschool De Schakel en een school uit Hasselt zijn de 2 enige scholen die deelnemen aan dit toch wel uniek project vanuit Limburg. Onze ankerschool is gelegen in Leuven.

Maandelijks werden er samenkomsten gepland om van elkaar te kunnen leren en waarbij we ons kunnen verdiepen in een bepaald item. De missie van dit traject is om beter inzicht te verwerven in de leerontwikkeling zowel psychosociaal als motivationeel.
Daarnaast is het doel om deze inzichten te benutten om het onderwijs en de zorg voor cognitief sterke leerlingen te versterken.

De zorgleerkrachten van onze school juf Tine Schouteden van de kleuterschool, juf Petra Daniëls en juf Paulien Pergola van de lagere school volgen de sessies met veel passie en leergierigheid en zetten de theorie om in de praktijk. Er wordt ook regelmatig een terugkoppeling gemaakt naar het hele team tijdens personeelsvergaderingen.

 

Kleuter- en Basisschool

De Schakel

Met een hart voor iedereen ...